EAR ENSEMBLE
 

1975. május 16.-án született Kaposvárott.

Zenei tanulmányait 4 éves korában kezdte a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában, ahol a kodályi elvek szerint zeneóvodába és szolfézsre járt, majd hegedülni és brácsázni, később énekelni tanult.

Az általános iskola elvégzését követően a Toldi Gimnázium művészeti osztályába járt, itt érettségizett, 1993-ban.

Tanulmányait a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Konzervatórium magánének szakán folytatta.

A konzervatóriumi évek után a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának ösztöndíjasa, majd 1999-2005 között  a Magyar Állami Operaház magánénekese lett, ahol 1998-ban debütált Ligeti György: Le Grande Macabre című operájában.

Számos kurzuson és fesztiválon vett részt, vendégművészként fellépett a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kolozsvári Operaházban, a Szolnoki Szigligeti Színházban, az Egri Gárdonyi Géza Színházban.

Koncertjein nemcsak koloratúr-áriákat énekel, rendszeresen fellép operett-gálákon, egyház-, és kortárs zenei rendezvényeken.

A kortárs zeneművek bemutatását szívügyének tekinti.

A  NobilArt Művészeti Egyesület tagja, mint előadó, s mint - Csemiczky Miklós zeneszerzővel - alelnök.

Öt alkalommal nyerte el az előadóművészek komolyzenei Artisjus-díját.

2004-ben kezdte meg tanulmányait a Sapientia Hittudományi Főiskola hittanár-nevelő szakán, ahol jelenleg végzős hallgató.

2010-ben felvételt nyert az ELTE csecsemő- és kisgyermeknevelő szakára.

Jelenleg a Budagyöngye Bölcsődében dolgozik. A 0-6 éves korosztály nevelésének, fejlesztésének a ritmus és a zene alkalmazásával történő támogatása érdekli leginkább.

kővári eszter sára